FAQ

FAQ / Întrebări şi răspunsuri

Aici veţi găsi răspunsurile la întrebările cel mai des adresate.

Ce obţinem dacă alegem panourile pentru încălzit cu montaj pe perete Soffio?

Obţineţi multe beneficii, mai întâi sănătate mai bună, deoarece nu veţi mai respira un aer uscat, plin de praf şi alergeni. Veţi putea alege o gamă largă de pardoseli, nu va trebui să montaţi calorifere, iar pereţii vor fi curaţi. Pe lângă acestea veţi reduce costurile cu consumul de energie pentru încălzire cu până la 39%.

Ce garantaţi timp de 30 de ani de utilizare a panourilor Soffio?

Garantăm menţinerea parametrilor de încălzire a panourilor timp de cel puţin 30 de ani.

Ce sursă de căldură este necesară pentru alimentarea panourilor Soffio– trebuie să fie centrală pe gaz?

Toate sursele de căldură (pompe de căldură, cazane de condensare pe gaz şi cazanele cu temperatură ridicată cu combustibil solid) pot alimenta sistemul nostru de încălzire cu panouri cu montaj pe perete Soffio.

Ce se întâmplă dacă depăşim temperatura admisă de încălzire de 80℃?

Construcţia panourilor este rezistentă la acţiunea temperaturilor ridicate, chiar peste 100℃. Se poate întâmpla să se ajungă la limitarea temperaturii de alimentare datorită rezistenţei termice a materialelor din instalaţiile conectate la panouri.

Panourile pot conlucra cu sistemul de încălzire prin pardoseală pe bază de apă?

Da. Sistemul de panouri cu montaj pe perete Soffio se potriveşte perfect cu sistemul de încălzire prin pardoseală şi poate funcţiona simultan, în serie într-un singur circuit, dar alimentarea trebuie să fie efectuată din partea panourilor montate pe perete.

Putem monta panourile pe orizontală?

„Ţeava de încălzire”, utilizată în panourile Soffio, a fost proiectată pentru a funcţiona în sistem vertical pentru a folosi la maximum randamentul de încălzire. Înclinarea acesteia cu 10° faţă de orizontală asigură eficienţa integrală a sistemului, ceea ce permite montajul pe plafoanele înclinate de mansardă. Totuşi nu poate fi utilizată în cazul suprafeţelor plate precum tavane şi podele.

Panourile Soffio trebuie izolate de perete?

Din considerente termice nu există necesitatea de a izola panourile de perete. Totuşi, în conformitate cu tehnicile de construcţie, îmbunătăţirea izolaţiei termice a clădirii nu constituie un impediment pentru panourile noastre.

În cazul în care dau drumul la apă rece prin circuitul sistemului Soffio panoul nostru va începe să răcească aerul din încăpere?

Nu. În cazul în care prin instalaţia de încălzire centrală va circula doar apă rece, atunci nu va avea loc tranziţia de fază a agentului termic închis în panou şi nu va urma niciun efect termic, iar temperatura panoului va rămâne neschimbată.

Panourile pot fi tăiate la dimensiunile dorite?

Nu. Pe aproape toată suprafaţa panoului este montat un sistem de distribuire a căldurii şi fiecare încercare de tăiere îl poate avaria. Datorită lăţimii de 600 mm şi a faptului că panourile au înălţimea de 1240 mm care poate fi scurtată până la 750 mm nu există necesitatea de tăiere a panourilor.

Ce se va întâmpla în cazul în care defectăm (găurim) piesa internă radiatoare (ţeava)?

Piesele radiatoare (ţevile), amplasate în panou, sunt fabricate din profile cu pereţi groşi din aluminiu, care nu pot fi găurite uşor cu un burghiu obişnuit. Cu toate acestea în cazul în care o ţeavă este avariată se va scurge o cantitate foarte mică de agent termic inofensiv iar aceasta va înceta să funcţioneze. Celelalte 6 ţevi vor funcţiona în continuare.

Pot verifica unde se află ţevile în panou?

Acest lucru poate fi necesar în cazul în care planificaţi să montaţi un dulap sau o etajeră pe perete. Pentru a localiza amplasarea ţevilor ar trebui să folosiţi în sezonul de încălzire un pirometru sau o cameră cu termoviziune. Totuşi acest lucru nu este necesar deoarece ţeava se află la câţiva milimetri sub placa moale de gips. Dacă înţepaţi locul selectat cu o unealtă ascuţită, fără riscul de a deteriora, puteţi constata dacă în locul respectiv se află ţeava.

Pot atârna pe panouri dulapuri, rafturi, picturi?

Rezistenţa mecanică a panourilor nu este mai mică decât cea a plăcilor originale de gips-carton. De aceea puteţi atârna pe acestea dulapuri, rafturi, picturi folosind accesorii corespunzătoare pentru sistemele de gips-carton. Riscul de defectare a pieselor de încălzire este neglijabil, deoarece burghiul pentru beton va aluneca de pe ţeava rotundă cu pereţi groşi.

Peretele cu panouri poate fi acoperit de mobilă?

Panourile pentru perete Soffio acţionează prin radiere, de aceea acoperirea acestora cu mobilă limitează uşor rapiditatea de simţire a căldurii. Într-o încăpere închisă, totuşi, acest lucru nu va avea impact asupra ajustării temperaturii deoarece mobila care acoperă panoul, după un anumit timp, va începe să radieze căldură.

Vor apărea pe panouri urme la fel ca pe pereţii de deasupra caloriferelor clasice?

Datorită faptului că în sistemul de încălzire pe perete piesele de încălzire sunt distribuite pe o suprafaţă mare, temperatura pereţilor este doar cu câteva grade mai mare decât cea a aerului, iar datorită acestui fapt aerul nu circulă la fel de mult ca în cazul caloriferelor tradiţionale. Praful nu se ridică şi din acest motiv sistemul nostru nu murdăreşte pereţii.

Vopselele, adezivii, tapetul aplicate pe pereţi trebuie să fie de un anumit tip?

Temperatura pereţilor în sezonul de încălzire nu depăşeşte niciodată 30℃, de aceea nu există cerinţe specifice referitoare la adezivii, tapetul sau vopselele utilizate.

Panourile nu vor crăpa?

Proprietăţile mecanice ale panourilor sunt identice cu cele ale plăcilor gips-carton. Montajul corect şi utilizarea normală, la fel ca în cazul celei prevăzute pentru plăcile de gips-carton asigură garanţia îndelungată a construcţiei nealterate a panourilor.

Ce se întâmplă în cazul în care în colector se depune piatră?

Instalaţiile moderne de încălzire necesită utilizarea de apă de calitate corespunzătoare care nu conţine ingrediente dizolvate ce se depun sub formă de piatră de cazan. Din acest motiv depunerea de piatră în colectorul panoului nostru este foarte puţin probabilă. Panourile Soffio nu posedă caracteristici care permit depunedea pietrei de cazan, dar utilizarea agenţilor pentru îndepărtarea pietrei nu pune în pericol durabilitatea produsului.

Care este raza de încălzire a panoului?

Efectul de radiere al panoului este sesizabil chiar la o distanţă de 4 m.